Organik Tarım-Organik Hayvancılık Kursunun Amacı
Organik Tarım-Organik Hayvancılık
Organik Tarım ;
Doğal dengeyi bozmadan sağlıklı ürünler üretmek için, bitkisel ve hayvansal üretimi uygun ekolojilerde, kültürel tedbirleri öncelikli olarak benimseyerek bitki koruma ve zararlı mücadelesinde doğal yöntemleri tercih etmek yoluyla ve bir sertifikasyon süreci ile kontrol edilen üretime Organik Üretim ve bu yolla elde edilen ürünlere de Organik Ürün denir. CODEX Alimentarius`un tanımına göre, organik tarım, "topraktaki biyolojik hareketi, biyolojik dönüşümü ve biyolojik çeşitliliği de içeren tarımsal eko sistem sağlığını artıran ve zenginleştiren bütünsel bir üretim ve işletim sistemidir". Ancak, geçen zaman, bu sistemin alternatif bir yöntem olmaktan çok bir yaşam felsefesi olduğunu ortaya koymuştur. Dünya nüfusunun artmasına bağlı olarak tüketim talebinin de arttığı bir gerçektir. Bu noktada tarımsal üretim talebini karşılamak için tarım alanlarında bir genişleme izlendiyse de hedef, birim alandan daha fazla ürün almaya yönelmiştir. Ancak bilinçsizce gerçekleştirilen tarım faaliyetlerinin insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiği, yer altı su kaynaklarının tükenmesine ve/veya kirlenmesine, doğal bitki ve toprak deseninin bozulmasına ve biyolojik çeşitliliğin zarar görmesine yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sıralanan bu sorunlar öncelikle Kuzey Avrupa ülkelerinde kendisini göstermiştir. Bunun üzerine ABD`de bazı üreticilerin öncülüğünde sentetik ilaç ve gübre kullanılmaksızın tarımsal üretim başlamıştır.
Organik Hayvancılık ;
Genel tanımı ile yüksek kaliteli, sağlıklı, risksiz ürünler talep eden tüketicilerin taleplerine göre kontrollü ve sertifikalı üretim yapan hayvan çiftliklerine verilen bir isim olarak bilinmektedir.
Süs Bitkisi Yetiştiriciliği ;
Üretim tekniklerini kullanarak tekniğine uygun olarak süs bitkisi fidesi üretip, bakım ve kültürel işlemlerini yürüten fideleri satışa hazırlama bilgi ve becerisine sahip olan bireydir.
Eğitim İçeriği ;
Organik Tarım,Organik Hayvancılık,Süs Bitkisi Yetiştiriciliği ve Arıcılık ile ilgili temel bilgiler uygulama esasları,süreçleri,doğru zamanlama hayvancılık ile ilgili temel bilgiler,organik tarımda yapılması gerekenler,süs bitkilerinin ekim ve mevsimlere göre davranışları,arıcılığın temel ilkeleri,arı bakımı,arı hastalıkları,ana arı yetiştiriciliği vb. içerikler işlenmektedir.
Kurs Süresi ;
Organik Tarım-Organik Hayvancılık,Süs Bitkisi Yetiştiriciliği Ve Arıcılık kurslarının eğitim süresi 1 ay kadar sürmektedir.
Sınav İşlemleri ;
Kurs Sonunda eğitime katılan öğrenciler online test şeklinde bir sınava katılarak E Devlet Onaylı sertifikalarını almaya hak kazanırlar.
EĞİTİM SERTİFİKASI İÇİN