İşaret Dili Kursu

image

İşaret Dili Kursu

İşaret Dili Kursunun Amacı

DETAYLARI...

Türk İşaret Dilini (TİD) aktif bir şekilde kullanabilen ve işitme engellilerle iletişim kurabilen bireydir.
İşaret Dili Eğitim Kursuna Katılma Koşulları
Okuma yazma bilmek ve işitme engellilerle iletişim kurabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.
Mezun Olan Kursiyerlerin İstihdam Alanları
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, Kişisel Gelişim Alanı altında sertifika programından mezun olan kursiyerler, sertifikalarının kazandırdığı yeterlikler doğrultusunda sektörde çalışabilirler.
İşaret Dili Kursu Eğitim Programının İçeriği
İşaret Dili ve Çevre
Okul ve Eğitim İşaretleri
Gıda ve Giyim İşaretleri
TİD Dilbilgisi Kavramları
Duygular ve Eşyalar
Zaman ve Zaman Dilimleri
Trafik ve Canlılar
Meslekler
Spor ve Coğrafi Terimler
Karşılıklı Konuşma

İşaret Dili Kursunun Eğitim Süresi

Eğitim süresi 120 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi tamamlayan bireyler Üniversite Onaylı Sertifika almaya hak kazanır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren  katılım belgesi almaya hak kazanır.

İşaret Dili Kursu Sertifikası

Eğitimin sonunda öğrenciler online olarak eğitim paneli üzerinden sınava katılıp belgelerini almaya hak kazanacaklardır. yapılacak olan sertifika sınavına katılan ve kursiyerler 100 puan üzerinden 45 puan ve üzeri puanlar aldığında başarılı olarak sayılır, ve hazırlanan sertifikalar Üniversite tarafından onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 15  işgününü aşmamaktadır.

İşaret Dili Kursu Sertifikasının Geçerliliği;

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir