Montessori Eğitimi

image

Montessori Eğitimi

DETAYLARI...

Montessori Eğitiminin Amacı

Montesssori eğitim modeli, 0-6 yaş arası çocuklar için uygulanan, çocuğun özgüvenini, kişilik bütünlüğünü, yaratıcılığını, hayatta kalabilirliğini ve akademik becerilerini önemli ölçüde destekleyen bir eğitim modelidir.Erken çocuklukta Montessori eğitimi uygulayıcı sertifikası eğitimi ile çocuğun kişilik bütünlüğüne saygı duyarak, onun kendini geliştirmesini ve hayat ile başa çıkmasını desteklemek üzere sistemli, uygulanabilir, denemiş ve başarılı olmuş bir bütün model öğrenilir. Bu modeli öğrendikten sonra uygulayıcılar kendini geliştirmeye devam ettiği sürece kendine has, özgün ve yaratıcı bir tarz edinebilirler.

Montessori Eğitimi İçeriği

Montessori Eğitim sistemine uyumlu eğitmenler ve grup liderleri yetiştirmek üzere hazırlanmış bir eğitim programıdır. Eğitim, teorik bilgi ve araç çalışma uygulamalarına ek olarak güncel bir yaklaşım ile sınıf yönetimi stratejileri ve pratik eğitim tüyoları içerecek şekilde tasarlanmıştır.

Eğitim Toplam 11 Modülden oluşmaktadır.

Giriş: Montessori Eğitim Sistemi

Montessori Eğitimi’ nin Tarihçesi ve Felsefesi. Montessori Eğitim Sisteminin Temel Belirleyici Özellikleri. Montessori Eğitiminin Uygulandığı Okullar, Evler ve Oyun Grupları hakkında detaylı bilgiler. Dünya’dan ve Türkiye’den örnek uygulamalar

Çocuklar için öğrenmeyi kolaylaştıran özelliklerin kazandırılması veya korunması üzerine uygulamalı örnekler

Düzen ihtiyacı

Planlama becerisi

Öğrenme İştahı-Merak

Güven Duyma – Özgüven

Eşit ve Özgür Hissetme – (Karşılılık Kuralı)

Aitlik Duygusu

Bir Montessori sınıfında bulunan araçların özellikleri, öğrenme merkezileri ve tasarımı. Öğrenme ortamının ilgi çekici, merak uyandıran ve öğrenme için faydalı bir mekan olarak tasarlanması için püf noktalar.

Sınıf içinde: Duyu alanı-Duyu Araçları- Yaş gruplarına göre başlıca Duyu araçları, sunumu ve çocuğun hayatına katacağı faydalar.

Sınıf içinde: Günlük Hayat alanı-Günlük Hayat Araçları- Yaş gruplarına göre temel günlük hayat araçları, sunumu ve çocuğun hayatına katacağı faydalar.

Sınıf içinde: Matematik alanı-Matematik Araçları- Yaş gruplarına göre başlıca Matematik araçları, sunumu ve çocuğun hayatına katacağı faydalar.

Sınıf içinde: Ses bilgisi alanı-Ses bilgisi Araçları- Yaş gruplarına göre başlıca ses bilgisi araçları, sunumu ve çocuğun hayatına katacağı faydalar.

Sınıf içinde: Kültür alanı-Kültür Araçları- Yaş gruplarına göre başlıca Kültür araçları, sunumu ve çocuğun hayatına katacağı faydalar.

Montessori Eğitiminde Sınıf Yönetimi. Sınıfta oluşabilecek olan beklenmedik durumlara örnekler ve çözüme yönelik pratik-uygulanabilir stratejiler. Montessori Eğitim Sistemi’nde Eğitimcinin sergilemesi uygun olan Tutum ve Davranışlar

Montessori Eğitiminde Kayıt tutma ve Değerlendirme. Görelik İlkesi ve Bireye özgü program geliştirme ve uygulama örnekleri.

Montessori Eğitimi Eğitim Süresi

Montessori eğitimi süresi 80 saat olarak planlanmıştır.

Montessori Kursuna Katılım Koşulları

0-6 yaş çocuklar ile çalışan okul öncesi öğretmenleri, çocuk gelişimi uzmanları, profesyonel çocuk gelişimi, psikolojisi ve eğitimi hizmetleri sağlayanlar,

Çocukları için Montessori eğitim modeline uygun tutum, davranış ve çevre ortamı hazırlayabilmek üzere çaba gösteren ebeveynler,

Montessori eğitim metoduna ilgi duyan kişiler erken çocuklukta Montessori eğitimi uygulayıcı sertifikası eğitimine katılabilirler.

Sınav İşlemleri

Kurs sonun da online olarak sınava katılarak Devlet Üniversitesi Onaylı Belgenizi Almaya Hak Kazanabilirsiniz.Alacağınız Belgeler E Devletinize İşlenmektedir.